2010. március 12., péntek

Egy újabb vita + Bleach és Naruto manga

A tegnapi bejegyzésemben írtam, h még aznap este gyorsba írok valamit. Hát elmaradt, mert egyrészt fejfájással küszködtem, s erre még rátett egy lapáttal az anyummal való vita -.-". Természetesen a punnyadásomról, meg hogy nem keresek melóról szólt. Persze szokásom szerint próbáltam helyesen érvelni az én igazam mellett is, de ő neki mindig volt rá egy kész válasza, amivel "lenyomott". No mindegy...lassan az őrület határáig megyek el, hogy kiharcoljam valaha is az igazamat...s akkor már egy dilidoki segítségét kell kikérnem...

De térjünk át egy kissé kellemesebb témára, még pedig a két top shounen manga tegnap megjelent legújabb fejezeteiről. A témában nem jártasak, de érdeklődők innentől ne olvassák, mert spoiler lesz számukra x). Először kezdem a Bleach-el. Már 3 fejezeten keresztül a chapterek címe A kiégetett pokol, amely főleg Yamamoto főkapitány és főgonoszunk, Aizen harcáról szól. Közben jött egy kis "zavaró tényező" Wonderweiss (továbbiakban Ww) személyében is, kiről megtudtuk, hogy Aizen csupán azért alkotta meg (s amiért annyira kellett leginkább Aizennek a Hyougokyu, szerény véleményem szerint), hogy elzárja vele Yama bá' kardjának a képességeit. Ez viszont nem zavarta az öreget. Régebben még csodálkoztunk, mitől olyan izmos a vén szatyor, hát ezt is bebizonyította, hogy puszta kézzel helyben hagyta a gügyögős Arrancarunkat. De Aizen szerint az öreg nem értette meg az 'elzárni' szót, így elmagyarázta, hogy a nem használt képességeket a kardjába zárta el, de amiket szabadon engedett, azt Ww nyelte el. Ő meg ugye halott...s az elzárás előtt is Yamamoto készült egy ütős támadással, amit Ww nyelt el...innentől meg el lehet képzelni...ha az öreg nem ugrik rá Ww holttestére, tompítani a robbanást, szerintem még a Nagy Bumm is megirigyelhette volna xD. Így az öreg is tropa lett, Aizen már végezne vele, de a vén róka a szokásos lefogós módszerével, sarokba szorítja Aizent egy 90-es szintű mágiával (Hadou #96 - Ittou Kasou = Árva penge hamvasztása). Tessai 88-as Hiryugekizokushintenraiho-ja bakfitty ehhez képest :P. Aizen kissé megpörkölődik, s menekülni próbál, amikor is főhősünkkel, Ichigoval maszkkal a fején, találja szembe magát, s itt vége is a fejezetnek. Nos, Yama bá'-t sokan makacs vén szivarnak könyvelték el, meg csőlátónak. Ami részben igaz is, de itt most láthattuk, hogy mennyi mindenre képes, hogy megvédje nem csak Soul Society-t, de az emberi világot, azon belül is Karakurát, Ichigo szülővárosát, bármennyire is lekezelően viselkedik vele az öreg. Szal most mutatott valami plussz pontnak érő dolgot is, tisztelet érte. Sokan vitáznak, még afelől, hogy mivan, ha ez illúzió megint? Elárulom: NEM AZ! Ezt már Yama is megmondta...érezte Aizent a kardja lélekenergiáján keresztül, szóval biztos volt benne. De itt meg vitatkoznak, hogy mi van, ha Ww volt az illúzió? Könyörgöm, ennyire ne bonyolítsuk már túl, azért Kubo sem tömörít bele ennyi csavart. Szóval ezen fejezetek eseményei mind valósak voltak, akár hiszik egyesek, akár nem...de legyenek már észnél, ők nincsenek Kyouka Suigetsu hatása alatt :D.

És most Naruto. Egy gyors összefoglaló: Őribancsága, Sakura (bocs akinek nem tetszik, de elviselhetetlen nekem a lány viselkedése ^^) fejébe vette, hogy egyedül végez Sasukével. Még el is akarta hitetni vele, hogy az oldalára áll, ehhez azonban meg kellett volna ölnie a legyengült Karint. Ám jött Kakashi, megmentve ezzel Sakura és Karin életét is egyben. Egy kis Kakashi vs. Sasuke, utóbbi persze hülye módon, látását kockáztatva Susanooval támad. Már "vakulna meg", megzavarodik, ezt kihasználva ribisége egy mérgezett kunai-al (ááá >.<") hárulról le akarja szúrni. Sasuke észreveszi, ellentámadásba lendül, de ekkor jön főhősünk, Naruto, s megmenti a lányt. A két rivális újra szembekerül egymással, közben Naruto hosszasan ecseteli, miért is harcol Sasukéért, mi is a célja ezzel. Chidori vs. Rasengan összecsap, senki nem kerül ki győztesként, de Szöszke majdnem oda lesz, ha a falnak csapódását nem tompítja le Zetsu. Látva a fiú gyengeségét, értesíti Madarát, ő jön is, visszavonulnának, amikor Naruto még egy utolsót szólva befejezi a mondanivalóját. Ebben a részben láttam egy halvány reménysugarat a teljesen gonosszá s bosszú éhessé vált Sasukéban. Talán nem annak látszik, de én úgy vettem ki, mintha egy könnycsepp gördült volna le az arcán, amikor megkérdezte Narutotól, hogy miért törődik még ennyire az ő sorsával. Mikor az említett szimplán azt válaszolta, "Mert a barátod vagyok", akkor még a döbbenet is kiült az arcára. Nem csak Naruto eszméletlenül hatásos meghatós szavai, de még ezek az apró jelek a reménysugárra is megdobbantották a szívemet.

Lehet bárki, bármennyire lesüllyedt, akár egy mangában, akár a valós életben, ha van akár egyetlen egy igaz barátunk, aki mindig ott van mellettünk, minden bajban, s segít kilábalni belőle, segít helyrehozni, megváltoztatni minket, addig mindig van remény bármire. S azt hiszem nem csak Kishimoto-nak, de számomra is, nekem ők az igazi hősök.

E sorokkal most búcsúzom, holnap egy klasszikus csemegével fogok szolgálni rendszeres és láthatatlan olvasóimnak egyaránt! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése