2010. március 21., vasárnap

Kalandra FEL! Duplán is...;)

E heti bejegyzésem először is egy ajánlással indul. Az alábbi néhány sorban egy animációs rajzfilmről fogok egy kis bevezetőt írni, melynek címe: Fel!/Up! Kétszeres Oscar-díjas (Legjobb animációs rajzfilm; Legjobb eredeti filmzene, 2010) díjas, a Disney és a Pixar rendezésében. Igyekszem spoilermentesen fogalmazni, szóval most megpróbálom nem olyan hosszan összefoglalni a történetet (érzem, nem nagyon fog sikerülni, szóval vigyázat! xD).

A történet elején egy kisfiút láthatunk, ki a moziban ücsörögve néz egy dokumentum filmet egy híres kalandorról, kinek nagy rajongója. Ő Carl Fredriksen (mármint a kisfiú :P). A moziból hazafelé menet egy romos ház falaiból hangok szűrődnek ki, benéz, s látja, hogy egy szeplős, fogatlan vörös hajú lány, Ellie kis kalandor klubbá alakította a helyiséget. Így ismerkednek össze, s együtt szövögetik nagy kalandjukat, hogy a házuk a dél-amerikai Paradise Falls vízesésnél lesz. Ezt Ellie kislányként meg is ígérteti Carllal. Ellie-nek van egy kis könyve, melynek címe 'Kalandjaim könyve'. Ebbe lejegyezte álmai kalandjait. S hagyott egy olyan részt, hogy 'Ami még rám vár.' Teltek múltak az évek, Carl és Ellie összeházasodtak, egy munkahelyen dolgoztak, Ellie állatgondozóként, Carl pedig lufiárusként. Együtt öregedtek meg, s sajnos Ellie tért örök nyugovóra. A könyvét Carl-ra bízta. Carl-ból talán az egyedüllét hatására zsémbes öregember lett, s már nyugdíjas otthonba dugnák egy csúnya eset miatt, amikor is elhatározza, hogy elviszi a házat Paradise Falls-hoz. S ezt milliónyi lufi segítségével végre is hajtja. Ám jön közbe egy kis bökkenő, egy Russel nevű cserkész fiúcska személyében, kinek már csak az 'Idősek megsegítéséért' járó jelvény választja el, hogy őrvezetővé léptessék elő. S ez tulajdonképpeni az összefoglaló, innentől már nézzétek meg :P.

Na jó...annyit még hozzáfűzve, hogy a kettejük kalandját láthatjuk, hogy hogyan juttatják el Paradise Fallshoz a házat, milyen akadályok s új kalandok kerülnek az útjukba. A rajzfilm tele van humorral és mily érdekes módon, kalanddal :D...azaz inkább izgalommal, s egy csipetnyi drámával, de még annál is több érzelemmel. Garantált kellemes, esti szórakozás, nem csak a kicsiknek, de még a 88 esztendős dédnagyanyámnak is ajánlom! :D Az Ocart is megérdemelte, talán az akadémikusokat is az a jelenet hathatta meg, amitől én is, még a film megnézése után is vagy fél óráig folyt patakokban a könnyem :'). Filmzeneileg is kiérdemlő alkotás, ha engem zenében egy hangszer meg tud fogni lelkileg-érzlemileg, az csakis kettő lehet: a hegedű és zongora játékok. Itt utóbbin van a hangsúly...s egyszerűen csodálatos! Más szavakkal most nem tudom leírni. :D Szóval, aki csak teheti, nézze meg eme remekművet, s várom rájuk a kommenteket, véleményeket! ;) Addig is, itt láthatjátok a trailert:

Mint a címben is említettem, duplán is kalandra fel. Ez csak annyit tesz, hogy másfél évnyi kihagyás után újra elkezdtem írni a fantasy-kaland ficemet, melynek alapja Gothic nevezetű, RPG (role playing game/szerepjáték) típusú játék. Régebben már megvolt az iromány, csak akkor még a laptopomra jegyeztem fel mindent, s egyszer minden laptop életében is eljön, hogy olyan szervízes tisztogatást végeztek rajta komolyabb bajok esetén, hogy minden adat elszállt. Így sokáig kedvem sem volt újra írni, meg a játék első részét alig tudtam beszerezni letöltős oldalakról, mert a nagyjában egy olyan bug volt, amivel képtelen voltam továbbvinni a történetet. Eltelt másfél év, s most a nagy semmittevésemben úgy döntöttem, hogy újra hozzálátok, s tanulva az előző esetből, most már papírra is vetem az események áradatát ;). Amúgy is, eddig én olvastam mások ficeit, de a legtöbb anime jellegű volt...jónak jók, vannak nagyon jók, egyesek űber-királyak...de tény, egy idő után ráun az ember, s vágyik a változatosságra. Láttam itt-ott Gyűrűk Ura és Harry Potter ficeket, azokkal meg nagyon kritikus voltam, nagyon egy se jött be. Lehetséges, hogy ezzel a művel én is magasra teszem a mércét, hisz sokak akik ismerik a játék-trilógiát (de valószínűleg hamarosan tetralógia lesz belőle...), ők fognak nagyon kritikus szemmel ítélni. Hisz a játékban, mindig három fő választási lehetőség adódik (azaz, hogy melyik oldalra állunk), én próbálom az arany középút felé terelni a történetet. A lényeg, hogy talán egy kis változatosságot tudok vinni a fic-olvasók és rajongók szívébe ;). Tehát mégegyszer: a fic 99,5%-ban fantasy/kaland jellegű lesz, tehát csak azok olvassák, akik kedvelik az e témájú írományokat. :D A maradék fél százalék...igen, abban lesz egy nagyon csipetnyi, nagyon leheletnyi animés utalás...de ez majd csak a történet olvasása során derül ki! ;)

A fejezeteket egy ideig a blogomba írom, itt biztosabb helye van most, mint az AFS-nél. Ha ott is megoldódik az admin-probléma (azaz, már napi, vagy órai rendszerességgel kerülnek fel ficek xD), akkor ott is megtekinthető lesz. A bevezetőt az ezt követő sorok után már lehet is olvasni, s értékelni ;).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése